Dny pro hospic COVER UDÁLOSTI (2)

Přijďte na Dny pro Domácí hospic Ledax 5. – 14. října 2023

pátek, 22. září 2023

Připomeňte si s námi důležitost domácí hospicové péče během Dnů pro hospic, které probíhají v rámci celorepublikové kampaně Dožít doma. Přijďte na koncert Canzonetta, cestovatelskou přednášku nebo 11. října obujte papuče. Program bude probíhat v Českých Budějovicích ale také v Kaplici. Kde konkrétně nás budete moci potkat a podpořit?

České Budějovice

 

Cestovatelská přednáška: Jordánsko očima Martina Jírovce

5. října od 18 hodin, Riegrova 51, České Budějovice

Vstupné v předprodeji 120 Kč, na místě 150 Kč

Nápad byl jít to pěšky. Projít Jordánskem od severu k jihu, s bágly na hřbetech. Zkusili jsme to, šli jsme a šli, bloudili, žíznili, žasli. Sever byl barevný, plný rozkvetlých luk, piniových hájů, potoků i přehrad. Střed a jih země vyprahlejší, pouště zvrásnělé roztodivnými skalními útvary. V cíli nás čekalo moře, oceán. Přijďte s námi projít Jordánsko. Těšíme se na vás!

 

Promítání pro děti v Biografu Kotva

7. října od 10 hodin, Lidická tř. 2110, České Budějovice

Vstupné dobrovolné

Chcete podpořit domácí hospicovou péči a přitom máte děti? Vyrazte do Biografu Kotva, který pro děti připravil promítání dětských pohádek. Výtěžek ze vstupného poputuje na podporu našich služeb.

 

LedaxArt – charitativní prodejní stánek

10. října od 12 do 18 hodin, IGY centrum (1. patro), České Budějovice

Partnerem letošního ročníku Dnů pro Domácí hospic Ledax je opět IGY centrum. Přijďte si pořídit například náš nový nedatovaný diář nebo oblíbené fotoalbum či jiné zboží z nabídky LedaxART

 

Papučový den v IGY centru

11. října od 10 do 17 hodin, IGY centrum (1. patro), České Budějovice

Na papučový den rozšíříme naši zónu v IGY centru. Nebude chybět stánek LedaxART, a pod heslem „Každé kafe pomáhá“ si budete moci dát šálek výběrové kávy z pražírny Roastit!, která veškerý výtěžek věnuje na podporu Domácího hospice Ledax. Zároveň si u nás budete moci díky zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra ČR nechat přeměřit tlak nebo se na podporu hospicové péče vyfotit ve fotokoutku a fotografii si odnést na památku.

 

Benefiční koncert Canzonetta v kostele Českobratrské církve evangelické

11. října od 17:30 hodin, tř. 28. října 1306/28, České Budějovice

Vstupné dobrovolné / doporučené 150 Kč

Přijďte si poslechnout koncert českobudějovického pěveckého sboru ZŠ a ZUŠ Bezdrevská pod vedení sbormistryně Petry Nové. Tentokrát nebudou chybět speciální hosté – Lukáš Randák, Pavlína Jíšová, Tonda Hlaváč a celým večerem provede Jiří Mádl.

 

Den otevřených dveří v Domácím hospici Ledax

12. října od 13 do 15 hodin, Lipenská 1972/10, České Budějovice

Během Dnů pro hospic můžete také využít příležitosti a setkat se s našimi sestřičkami a sociálními pracovnicemi a dalšími členy týmu během dne otevřených dveří. Nahlédnete do našeho zázemí, odkud každý den naše zdravotní sestřičky vyjíždí za našimi klienty a jejich rodinami.


 

Jóga pro hospic

12. října od 17:30 hodin, Riegrova 51, České Budějovice

Vstupné 200 Kč, předprodej na portálu Darujme.cz

Hodiny dobročinné jógy už patří k tradičním. Chybět tak nebude ani během Dnů pro Domácí hospic Ledax. Tentokrát se potkáme v Riegrově 51 a hodinu povede Sabina Rosecká. Nejen, že si dobře zacvičíte, ale svou účastí podpoříte domácí hospicovou péči. 

  

Kaplice

Program Dnů pro Domácí hospic Ledax v Kaplici proběhne pod záštitou starosty města Kaplice Radek Ježek DiS.

 

Benefiční jarmark v rodinné kavárně Kap Café

10. října od 14 do 18 hodin, Masná 200, Kaplice

S prodejním stánkem LedaxART se v Kaplici poprvé účastníme benefičního jarmarku v rodinné kavárně Kap Café. Můžete nás přijít podpořit a zároveň si zpříjemnit odpoledne dobrou kávou. Od 16:30 se můžete těšit na koncert Krajina paměti pod vedením Markéty Nové a prostory kavárny budou zdobit obrazy Josefa Oláha.

 

Benefiční koncert ve Sborovém domě ČCE ARCHA

14. října od 18 hodin, Pohorská 865, Kaplice

Vstupné dobrovolné / doporučené 150 Kč

Pěvecký spolek Kaplice pod vedením Josefa Menšíka si pro vás připravil koncert ve Sborovém domě Archa Kaplice. Rovněž zde budou k vidění obrazy Josefa Oláha.

 

Dny pro hospic probíhají v rámci celorepublikové kampaně na podporu domácí hospicové péče Dožít doma.